Naar aanleiding van het schoolfeest dat in teken stond van ‘Klim Op at the movies’ bezochten we de cinema en maakten we zelf lekkere popcorn in de klas. Daarnaast toverden we onszelf in een weekje om tot echte superhelden! Wie wou kon een superheldenmasker, een cape of heldenarmbanden knutselen. Niet alleen knutselen maar natuurlijk nadien ook aandoen… In de klas, op de speelplaats en in de turnzaal! Vliegende superhelden, springende helden en enkele die supersnel konden rennen. Wat een MEGAsuperkleuters deze week!

Nu de blaadjes van de bomen beginnen vallen en er een uitstap naar het bos gepland stond hebben we een toverboom geschrijbeld tijdens de schrijfdans. Dit liedje is regelmatig al dansend met veel plezier herhaald en vind je ook terug in het schriftje. Hoog tijd om toverbomen te gaan zoeken in het echte bos. Met zijn allen de bus op, fruitje eten en op wandel het bos in. Wat een prachtig weer hadden we die dag! Nadat we heel wat verzameld hadden smulden we onze bokes op en genoten we van een leuke speelnamiddag in het zonnetje. Nadien brachten we natuurlijk ook het bos naar de klas. We knutselden met herfstkleuren, herfstvruchten werden geteld en gesorteerd, helikoptertjes vlogen in het rond en met de plasticine werden bomen versierd.

Maar het bos heeft heel wat meer te bieden! We bekeken ook van dichtbij enkele bewoners. Zo kwamen de slak, uil, egel en eekhoorn aanbod. We zongen liedjes over de dieren, schilderden/tekenden/kleurden deze dieren of maakten ze na uit klei/plasticine, speelden spelletjes errond en leerden heel veel bij!