Na de herfstvakantie was de kermis in het stad, uiteraard werd onze klas dan ook helemaal omgetoverd met verschillende kermiskraampjes. Een draaimolen, frietjes en smoutenbollenkraam, eendjes vissen, blikken gooien, … Noem maar op, de kleuters werden echte kermiskramers. Er werd natuurlijk ook geknutseld. Er werden frietjes geknipt, suikerspinnen gemaakt, een groepswerk van het botsautokraam met lichtjespatroon en een paardenmolen geschrijbeld.  Natuurlijk niet alleen kermis in de klas, gedurende deze twee weken gingen we enkele keren naar de kermis. Een eerste keer om de kraampjes is van dichtbij te bekijken, daarna nog een keer om op ritjes op de draaimolen en carrousel te doen en lekkere dingen te kopen. Als afsluiter van de week zijn we ook nog een lekkere wafel gaan eten (donderdag) en kregen we vrijdag een lekkere smoutenbol op school! We hebben echt gesmuld!  

Naar het einde van november toe kunnen we er niet om heen, de Sint kwam aan in ’t land. De klas werd aangekleed een ook de kleuters! Wie wil kon Sint of Piet zijn en pakjes verstoppen of door de schoorsteen gooien en in de stoomboot kruipen. Elke klas kreeg ook een brief van de Sint, hierin vroeg hij of we een mooi behangpapier konden ontwerpen want zijn kamer was nogal grijs. Wij maakten we een fluobehang en we toonden dit aan de Sint en zijn pieten op 6 december toen ze een bezoekje aan de school brachten. Voortaan heeft Sinterklaas geen saaie kamer meer! Vol spanning stapten we op 6 december ook onze klas binnen en ontdekten heel wat pakjes en lekkere dingen, we smulden al veel maar al goed hadden we een schoorsteen of zak geknutseld zodat we ook wat van dat lekkers mee naar huis konden nemen.

Nadat de Sint terug naar Spanje vertrok versierden we onze mooie kerstboom in de klas. Wie wou kon een kerstboom schilderen en hier ook kerstballen in kleven. Ieder versierde een prachtige zak waarin de werkjes en tekeningen in mee naar huis gingen. Maar ook het kerstverhaal kwam verschillende keren aan bod en werd grappig, leuk, zot nagespeeld door de kinderen. Een kerststalletje onder onze boom mocht ook niet ontbreken, enkele kleuters knutselden er ook eentje voor thuis. We sloten af met een gezellig kerstfeestje. Onze kaarsenpotjes op tafel met een zelfgemaakte kerstboom van cake en kinderchampagne, van dit samenzijn hebben we zo genoten! Ik wens jullie zalige feestdagen en kijk al uit naar de avonturen van ons klasje in 2019!