Juf Ilse Vervliet en Juf Nele

K3A Large 

Sprookjes en techniek in 3KA

We startten het thema met het sprookje “De 3 biggetjes”. Nadien speelden de kleuters het verhaal na of vertelden ze het opnieuw aan elkaar. De kinderen wilden heel graag net zoals Knir, Knar en Knor huizen bouwen.
In de bouwhoek bouwden we huizen van papier en hout. We probeerden ook heel hard te blazen en we gebruikten een ventilator om te testen of het huis stevig genoeg was voor Midas, de wolf.
De kleuters maakten ook een afdruk van een varkentje dat ze zelf in verf getekend hadden.
We gingen op stap om de huizen rondom de school beter te bekijken. We zagen dat niet alle bakstenen dezelfde kleur hadden, ook de ramen, deuren, daken, brievenbussen van de huizen waren erg verschillend. Ook hadden we het geluk om te kunnen kijken naar een betonvrachtwagen en hele grote bouwkranen. De bouwvakkers waren erg hard aan het werk. 
De kleuters mochten in de klas ook zelf aan de slag met baksteentjes, hout en hamers. Dat  vonden de kleuters geweldig en er ontstonden erg mooie creaties!

Papier recycleren

Naar aanleiding van een gesprek met de kleuters dat het belangrijk is om afval te sorteren zodat we het ook kunnen recycleren, hadden we beslist om papier te recycleren. Hier enkele foto's van het proces en als eindresultaat tekeningen op ons zelf gemaakt papier. 

Toren bouwen

De kleuters probeerden met restmaterialen een toren te bouwen die groter moest zijn dan zichzelf. Soms moesten ze al eens bukken zodat de toren even groot zou zijn en af en toe viel hij al wel eens om.