Dinsdag 14 januari kregen de leerlingen van de 5de leerjaren omwille van een wissel binnen het uurrooster bewegingsopvoeding nog eens de kans om samen met juf Hilde te sporten in de gewone turnzaal.

De ganse zaal stond vroeg in de ochtend al boordevol materiaal en toestellen. Bij de start van de les bewegingsopvoeding werden de leerlingen in diverse groepen verdeeld… Klaar om een uurtje kennis te maken met “freerunning”.

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over diverse obstakels. Jongens en meisjes beoefenen deze snelle en actieve sport meestal buiten in een stad en maken dan gebruik van muren, daken, leuningen en rails om zich vlot en soepel te verplaatsen.

Vandaag werd onze turnzaal een buitengewone stad en onze leerlingen werden uitgedaagd om zich op een veilige manier te bewegen als een echte freerunner over, langs en tussen opgestelde obstakels.

Freerunning is een stoere sport, maar wij leerden dat zorgen voor mekaar, respect hebben voor mekaars kunnen en mekaar verder helpen ook heel erg belangrijk zijn. Zo werden we alleen maar betere freerunners. Na de sportles keerde iedereen met rode wangen en een grote glimlach opnieuw naar de klas.

Dankjewel aan alle Klimoppers van de 5de leerjaren om er een knaller van een sportles van te maken!

Enkele actieve foto's kan je hier bewonderen!