Woensdag 14 november organiseerde onze school in samenwerking met Moev (de vroegere “Stichting Vlaamse Schoolsport”) en leerkrachten bewegingsopvoeding uit omringende scholen in het kader van de “Vlaamse Zwemweek” een grootse swimmathon in het zwembad te Lier. 

Een swimmathon is een estafettespel waarbij het overzwemmen van zoveel mogelijk wasknijpers het belangrijkste doel is. Niet het winnen was belangrijk, maar vooral het deelnemen en plezier beleven. Juf Hilde, juf Wencke en meester Simon vonden het dan ook enorm leuk dat wij met een grote bende zwemmers opdaagden. Alle leerlingen van de 3de, 4de, 5de en 6de leerjaren die haai of orka zijn, schoolslag beheersen en tijdens de zwemlesjes oefenen in het diepe deel van het zwembad konden deelnemen. Wij zijn enorm trots op alle vrolijke en enthousiaste zwemmers die er voor iedereen een fijne en sportieve namiddag van maakten.

De einduitslagen per leerjaar verklappen we pas maandag op school. En natuurlijk worden dan ook de diploma's en de stickers uitgedeeld aan alle deelnemers. Spannend!!!!!!

Hierbij alvast het totaal van elke school: pdfswimmathon_einduitslagen.pdf