sportleerkrachten fotoPippi Langkous wist het lang geleden al te vertellen: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik wil het best wel eens proberen!" 
Vanuit deze filosofie vertrekken wij voor we aan onze sportieve, gevarieerde en soms ook experimenterende bewegingsuitdagingen starten. Juf Wencke, juf Hilde en meester Simon dompelen de kinderen graag onder in een wereld vol ontdekken van bewegingsmogelijkheden. We ontwikkelen de natuurlijke basisbewegingen en kleinmotorische competenties. Ook lichaams-, tijds- en ruimteperceptie zijn hierbij essentieel. Doorheen de lagere school worden deze competenties veder verfijnd tot complexere bewegingssituaties. Bij de oudste leerlingen oriƫnteren we ook op enkele algemene sportspecifieke basisbewegingen.
Zelfs de hersenpan wordt volop getraind. Want juf Wencke, juf Hilde en meester Simon houden ervan om de leerlingen bewegingsproblemen voor te schotelen waarvoor zij zelf een oplossing dienen te bedenken.
Het stokpaardje van het bewegingsteam is de leerlingen aanmoedigen om mekaar te helpen, te leren samenwerken, eerlijk te leren sporten en te leren om rekening te houden met mekaar. 
Deze leuke mix vertaalt zich eveneens in de sportrapporten die elk trimester verschijnen en gekoppeld zullen worden aan het individuele schoolrapport.
Lang zullen we bewegen! Hoera!
 
Juf Wencke, juf Hilde en meester Simon (klik op de foto voor een grotere versie!)