MoevWij nemen elk schooljaar met de lagere school deel aan de geplande actie die aangereikt wordt door Moev. Moev is een door de overheid erkende gangmaker om scholen te  ondersteunen met sportieve activiteiten en projecten. Om in aanmerking te komen om laureaat te worden en beloond te worden met een prijzenpakket voor de school, dien je gedurende  het ganse schooljaar een dossier digitaal in te vullen, aan te vullen en uit te werken. Naast dit administratieve gedeelte dien je met je school deel te nemen aan minstens 8 interscolaire activiteiten of minstens 6 activiteiten buiten de lesuren. Omwille van de verplichte annulaties van zo goed als alle sportieve projecten het voorbije schooljaar… U raadt het al… Wegens de vele geldende gezondheidsmaatregelen betreffende het coronavirus… Werden de normen om het uithangbord van laureaatschool te verdienen wat aangepast.

Moev besliste dat onze lagere school al jaren enorm inzet op het stimuleren van bewegen binnen en buiten de lesuren en kroonde ons tot laureaatschool van het schooljaar 2020-2021

Wij kijken er alvast met het bewegingsteam weer naar uit om dit schooljaar opnieuw voor een gezonde mix te zorgen op school van zitten, staan, bewegen, spelen en sporten!