Op maandag 14 maart werd letterlijk en figuurlijk de aftrap gegeven van een eeuwenoude traditie op Klim op... De jaarlijkse voetbalcompetitie!

Alle Klimoppers van de 3de graad ademden sinds die middag enkel nog maar voetbal. Rekenen en taal degradeerden voor een tijdje! 

Supporters werden een weekje voordien echte kluskampioenen. Spandoeken, vlaggetjes, pomponnen, slingers en T-shirts werden met de grootste zorg geknutseld. Voetballers bedachten reeds tactieken en maakten schetsen van de posities op het veld.

Onze Klimoppers werden helden voor een paar dagen op een speelplaats met plots enkel nog maar heilige voetbalgrond.

De voetballers jaagden langs de lijnen achter een bal die soms sneller rolde dan de benen konden volgen. 

Donderdag werd de finale gespeeld tussen 5A en 6C. Na een thriller van een wedstrijd won 6C en zij konden dus de beker voor de winnaars van de competitie mee naar de klas nemen.

De beker voor de leukste supportersbende werd uitgereikt aan 5C en de klas die fair play het hoogst in het vaandel droeg was 6B. Ook deze leerlingen kregen een beker die een mooie plek zal krijgen in de klas.  

Nu blijft die voetbalplek leeg achter. De supporters zwijgen en alle spandoeken liggen uit te zweten in een hoekje van het klaslokaal. En de voetballende Klimoppers blijven allemaal helden met fijne herinneringen aan gewoon je best doen, dribbelen, trappen en af en toe misschien ook eens scoren!

Wij zijn enorm fier op alle Klimoppers van de 5de en 6de leerjaren die er samen met hun juf een fijne voetbaltijd van maakten!

Dankjewel allemaal en fijne vakantie!

Groetjes en een stoere high five van juffen Wencke en Hilde en meesters Simon en Jeroen.

Voor nog enkele sfeerfoto's: klik hier!

voetbalcompetitie